MINUTI BLIZU RATA: Ruski ratni helikopter došao na nekoliko metara iznad broda SAD “USS Porter” – Vojska SAD bila spremna da ga obori

Rusija je procenila da američka mornarica koristi lukavi trik pa je zato izvela neobičan simulirani kontraudar na raketni razarač USS Porter.

Nakon što je Rusija zatvorila sve prilaze američkim i NATO brodovima Krimu i oblastima koje se smatraju najprihvatljivijim za udare na Donbas, postalo je poznato da su Sjedinjene Države krenule na trik i bukvalno nekoliko dana kasnije, raketni razarač američke mornarice ušao je u Crno more.

USS Porter” pokušao je da se približi ruskim granicama, ali je ruska strana preduzela kontramere i simulirala udar na razarač, koristeći za to jurišni helikopter.

Prema izveštajima, pre nedelju dana, kada je američki razarač USS Porter ušao u Crno more, iznenada su se oglasili alarmi.

Mornari USS Porter izašli su na palubu i već su se spremali da počnu bitku “, prenosi kineski Sohu, napominjući da je ruski borbeni helikopter lebdeo samo nekoliko metara iznad palube razarača.

Sudeći po iznetim podacima, reč je o helikopteru Ka-52 koji se pojavio tako neočekivano, verovatno krijući svoje prisustvo ugrađenim sistemima za elektronsko ratovanje da je izazvao paniku među američkim mornarima, jer bi borbeni helikopter raketom lako mogao da uništi razarač SAD.

Oštre akcije Rusije izazvane su pre svega oštrim delovanjem Vašingtona.

Istovremeno, stručnjaci ukazuju na činjenicu da, uzimajući u obzir ono što se dogodilo, pojavljivanje američke flote u Crnom moru neće doneti značajnije promene u odnosu snaga u regionu.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.