“Mi separatisti? Onda je on okupator; neka bonska ovlašćenja obesi mačku o rep” VIDEO

Banjaluka — Član Predsedništva BiH Milorad Dodik nazvao je danas visokog predstavnika Kristijana Šmita okupatorom.

Lider SNSD-a je to izjavio komentarišući sadržaj izveštaja o stanju u BiH, koji treba biti razmatran u Veću sigurnosti UN-a.

“Ako smo mi separatisti, onda je on okupator. On nema nikakvu nadležnost, a sve će se završiti tako što tu njegovu pisaniju neće niko usvojiti, neće biti dokument. Prvi put u Veću sigurnosti se neće usvojiti izveštaj visokog predstavnika niti će se, koliko sam razumeo, obraćati u Veću sigurnosti”, rekao je.

Dodik smatra da je to poraz za čoveka koji je, kako on smatra, sam sebe predstavio za visokog predstavnika.

“Protiv njega nemam ništa lično. Ponekad imam čak i neke simpatije, a najčešće mi ga je žao. Sad on sebe bilda da se obračuna sa Srbima, kao što je kroz taj navodni izveštaj, a taj izveštaj su pisali muslimani u Sarajevu, a on samo potpisao. Nema objektivne mogućnosti da ima spoznaje koje su navedene u izveštaju. Nema pasusa da nisu oklevetani RS i Dodik. Ako negde nešto kaže, onda je to površno. To vrvi od laži i zato to neće razmatrati Veće sigurnosti, koliko ja znam”, kazao je.

Lider SNSD-a ističe da će sačekati dan-dva da vidi šta će se desiti.

“Nemamo ništa protiv misije Althea (EUFOR), a visoki predstavnik nema šta da traži. Ovaj put se definitivno odlučuje ima li ili nema visokog predstavnika. Ja mislim da ga nema i da ga neće ni biti. Sve što bi on donosio, nema značaja. Neka bonska ovlaštenja obesi mačku o rep. Neka ode u Veće sigurnosti i pribavi šta treba pa možemo razgovarati, a ovako nemamo šta razgovarati”, poručio je Dodik danas iz Banjaluke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.