Lobi se blamira u skandalu “Đoković: Sada je izašao iz senke, ceo svet saznao da postoji i kako radi …

Državni sekretar za spoljne poslove Srbije oglasio se povodom dešavanja sa Novakom Đokovićem u Australiji.

On je za BBC izjavio da bi trenutni tretman australijskih vlasti prema Đokoviću mogao da naruši odnose između Australije i Srbije.

To je na svom Tviter nalogu potvrdila i dopisnica BBC iz Brisela.

Podsetimo, prvom teniseru sveta opet je odbijena viza za igranje na Australijan openu.

Sudija prebacio slučaj Federalnom sudu – poznato ko je čovek koji odlučuje o Đokovićevoj sudbini

Slučaj ukidanja vize srpskom teniseru Novaku Đokoviću prebačen je na Federalni sud i konačnu odluku će, umesto sudije Entonija Kelija, doneti sudija Dejvi O’Kalahan.

Đoković će pre suđenja biti deo saslušanja (aktivni ili neaktivni trenutno nije poznato) u subotu oko 10.15 po lokalnom vremenu, odnosno u petak na subotu oko 00.15 po srpskom vremenu. Dva sata pre toga će ga ponovo lišiti slobode, kada bude bio na razgovoru sa imigracionim čelnicima.

Suđenje i saslušanje će biti prenošeno uživo putem Jutjub kanala Federalnog suda.

Kakva god odluka suda bila, Novak će biti u problemu sa vremenom, pošto će na teren Australijan opena i na duel prvog kola protiv Miomira Kecmanovića morati u ponedeljak.

On će vreme izmešu saslušanja u subotu i suđenja u nedelju provesti u pritvoru na javnosti nepoznatoj lokaciji.

Tipičan, lukav potez: Ministar ćutao da bi omeo Novaka!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dobio je odluku ministra za imigraciju Aleksa Hoka o novom ukidanju vize za boravak u Australiji u petak u 18.00 po lokalnom vremenu, što je izazvalo negativne reakcije i sumnje u ispravne namere australijskih vlasti.

Đoković je danima čekao reakciju ministra nakon suđenja održanog u ponedeljak po žalbi na prvu odluku o ukidanju vize – i ona je stigla u „minut do 12“.

Majkl Babić, sportski i teniski fotograf iz Melburna, naveo je da je Hok doneo odluku još pre četiri dana.

„Ćutao je da bi što više onemogućio Đokovića!“, naveo je Babić.

Po tom pitanju oglasio se i Mehdi Ali, 24-godišnji Iranac koji je već devet godina u imigracionom pritvoru, gde je Đoković proveo dane od momenta sletanja u Melburn do prve odluke o vraćanju vize.

„Tipičan lukav potez imigracionih vlasti da sve urade u petak uveče“, naveo je Ali.

Suđenje po drugoj žalbi Đokovićevih advokata je hitno zakazano i na njemu su donete odluke – sudija Entoni Keli je slučaj prebacio sa Federalnog okružnog na Federalni sud, a Đoković će ponovo u pritvor.

„Očekuje se da Novak ostane gde jeste do osam sati ujutru, po australijskom vremenu. Onda bi morao da se pojavi u kancelariji advokata kako bi bio dostupan za razgovor sa imigracionim vlastima, kao i da asistira advokatima u procesu odbrane. Dalji period će provesti opet u pritvoru i u nedelju ujutru, subotu uveče po našem vremenu, biće doveden kod advokata pod pratnjom dva pripadnika Granične policije. Zašto ga čuvaju dva policajca i to blizu kancelarije advokata Vuda? Kao da će da pobegne? Kako se ponašaju prema Đokoviću vratiće im se kao bumerang“, istakao je Babić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.