KUĆI U 22 SATA AKO NEMATE SERTIFIKAT Nova pravila na snazi, evo kako da izvadite kovid propusnicu

Vakcinisani i oni koji su preležali koronu moći će da ostanu u ugostiteljskim objektima i posle deset uveče, ostali će morati da imaju negativan test

Za ostanak posle 22 časa u kafani, klubu, na svadbi ili proslavi od subote će biti potrebna kovid propusnica. Iako se danima spekulisalo da će se ovi sertifikati tražiti da bi se uopšte ušlo u neki restoran, bar, bioskop, na stadion, pa čak i u tržni centar, krizni štab je juče doneo odluku da važenje kovid propusnica bude ograničeno samo na ugostiteljske objekte (važi i za svadbe i proslave) i samo na kasne noćne sate.

Kako je nakon jučerašnje sednice obrazložila premijerka Ana Brnabić, procenjeno je da se nakon 22 časa u pomenutim objektima pravi gužva, ponašanje je drugačije nego tokom dana i zato je boravak u njima uslovljen digitalnim sertifkatom.

Za strance je potreban digitalin EU sertifkat ili sertifkat one zemlje s kojom Srbija ima potpisan ugovor o priznavanju sertifkata. Nadamo se da će ovo pospešiti vakcinaciju. Ovo je nama jedini način da pobedimo koronavirus – rekla je Brnabićeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.