Kinezi burno reagovali na Putinove reči o „udarima groma“

Kina bi trebalo da uzme model delovanja od Ruske Federacije primenom nove strategije za suprotstavljanje zapadnom uticaju.

Čitaoci kineske novinske kuće “guancha” došli su do ovog zaključka nakon analize nedavne izjave ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kineski korisnici interneta su cenili odgovor Moskve na zapadne pretnje, a takođe su objasnili zašto bi Peking trebalo da uči od ruskog rukovodstva.

Analitičari “guancha” nisu zanemarili važnu izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina u kojoj je upozorio Zapad na ozbiljne posledice mešanja treće strane u tok ruske specijalne operacije denacifikacije Ukrajine.

Ruski lider je rekao da Moskva zadržava pravo da oštro reaguje, odgovarajući na provokatore „udarima groma“.

Kineski korisnici interneta burno su reagovali na reči Vladimira Putina o „udarima groma“.

Primetili su da Rusija oštro i brzo reaguje na sve spoljne pretnje, jasno stavljajući do znanja da namerava da do kraja brani svoje nacionalne interese i održi svoju spoljnopolitičku poziciju. Moskva se hrabro odupire agresiji, držeći situaciju u svojim rukama.

Čitaoci su primetili da Kina treba pažljivo da analizira primer konfrontacije između Rusije i Zapada kako bi se uključila u borbu protiv spoljnopolitičkog uticaja.

Peking mora preduzeti ozbiljne korake da sprovede sopstvenu geopolitičku strategiju, odbijajući Vašington i njegove saveznike.

„Danas nam Moskva daje primer kako da branimo naše nacionalne interese“, objasnio je jedan čitalac.

„Naši interesi se poklapaju sa Rusijom. Što se tiče SAD, takođe bi trebalo da usledi munjevit odgovor našeg rukovodstva. Ne možete sedeti po strani“, objasnio je drugi korisnik.

„Prikazujući neverovatan industrijski procvat, Kina takođe stvara prepreku Vašingtonu na putu ka njegovoj „svetskoj dominaciji“, zaključio je komentator kineskog medija “guancha”.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.