KINESKI EKSPERTI: Posle šokantnog manevra SU-35, piloti SAD odbili da nastave misiju

Ruska Federacija pomno prati dejstva oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država u regionu Crnog mora i Sredozemnog mora.

Do ovog zaključka došli su novinari kineske novinske publikacije Sohu, analizirajući nedavni incident koji se dogodio na nebu iznad Sredozemnog mora.

Autori materijala su detaljno govorili o akcijama ruskih kosmičkih snaga, a takođe su govorili o reakciji pilota američkih vazduhoplovnih snaga na manevar Su-35.

Analitičari Sohua su pre svega podsetili da rusko vojno osoblje pažljivo prati situaciju na svojim granicama, kao i da posmatra sve manevre brodova i aviona NATO-a i Sjedinjenih Država.

Borci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije često polaze na borbeno dežurstvo kako bi pratili izviđačke avione koji lete u neposrednoj blizini ruskih granica.

Kineski novinari su primetili da se sasvim nedavno dogodio neobičan incident na nebu iznad Sredozemnog mora.

Ruski borbeni avioni uočili su izviđački avion Boing P-8A Posejdon američkog vazduhoplovstva, koji je, najverovatnije, izveo operaciju otkrivanja ruskih brodova i podmornica.

Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije približili su se američkim izviđačkim snagama na prilično bliskoj udaljenosti od samo 1,5 metra, primoravajući ih da promene kurs i završe operativne manevre.

Sohu je govorio o reakciji pilota američkog vazduhoplovstva na manevar Su-35 u Sredozemnom moru. Ruski lovci su uplašili Amerikance, zbog čega je Boing P-8A Posejdon morao hitno da se vrati u vojnu bazu, odbijajući da nastavi misiju.

„Su-35 su zaista uplašili američke pilote. Rusija je još jednom pokazala da nijedna država na svetu nije u stanju da joj se direktno suprotstavi“, rezimiraju autori materijala.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.