Kedmi: Reakcija Moskve na pretnju novim sankcijama zbunila je SAD

Ruska Federacija je zauzela lukavu stratešku poziciju koja joj je omogućila da efikasno izvrši psihološki pritisak na Sjedinjene Države, koristeći potpunu zbunjenost Vašingtona.

Jakov Kedmi, poznati izraelski vojni i politički stručnjak, bivši šef tajne službe Nativ, došao je do ovog zaključka nakon analize reakcije američkih vlasti.

Kedmi je uživo na Jutjub kanalu ITON-TV detaljno govorio o taktici Moskve, a takođe je objasnio zašto je reakcija ruskog rukovodstva na pretnju novim sankcijama dovela SAD u zabunu.

Jakov Kedmi je pre svega skrenuo pažnju na to da Moskva ignoriše sve pretnje sankcijama koje dolaze iz Sjedinjenih Država.

Tako rusko rukovodstvo ignoriše izjave visokih američkih zvaničnika o „paklenim ograničenjima“ koja očekuju Rusiju u slučaju „invazije na Ukrajinu“.

Reakcija Moskve na pretnju novim sankcijama bacila je SAD u zbunjenost i očekivanje.

Međutim, Amerikanci ne mogu ni da zamisle kakve će mere Rusija preduzeti kao odgovor na odbijanje Vašingtona da ispuni ključne uslove za međusobne garancije bezbednosti.

Tako se američke vlasti nalaze u informacionom vakumu, ne shvatajući šta Kremlj planira dalje da uradi.

„Sada će Rusija razmotriti da li ima smisla nastaviti pregovore sa Sjedinjenim Državama o tačkama koje nisu u vezi sa glavnim problemom i preći će na sledeću fazu, odnosno upotrebu vojno-tehničkih sredstava.

A ovde sve zavisi od mašte. Glavno je da SAD ne znaju kada će Rusija dati svoj odgovor, šta će biti, sa koje strane da pojača odbranu.

Sve karte su u Putinovim rukama. Za sada Vašington može samo da preti još jednim strašnim sankcijama, ali to neće dugo trajati“, kaže Kedmi.

Politikolog je došao do zaključka da su američke vlasti zbunjene jer ne razumeju šta tačno treba da očekuju od Moskve. Vašington je trenutno u nepovoljnoj poziciji, što aktivno koristi Ruska Federacija.

Webtribune.rs

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.