KAKAV OBRT ZA NEVERICU: Australija stala uz Novaka – Glasaju za deportaciju premijera

Australijanci su sproveli anketu u kojoj je više ljudi glasalo za deportaciju Skota Morisona, tamošnjeg premijera, nego za deportaciju Novaka Đokovića.

Novak Đoković, prema mnogim komentarima koji su usledili nakon vesti o njegovoj deportaciji bio je žrtva političke igre, a jedan od glavnih igrača bio je Skot Morison, premijer Australije

Ipak, sud je dokazao da je Novak bez mrlje ušao u tu zemlju, pa je tako srpski as slobodan ukoliko Aleks Hok, imigracioni ministar, ne odluči suprotno.

Zbog podeljenih mišljenja, anketna agencija „Njuspol“ istražila je čiju deportaciju Australijanci radije žele, Skota Morisona ili Novaka Đokovića.

U anketi je učestvovalo 5.600 Australijanaca, a 52 odsto glasalo je za deportaciju Morisona.

Jedan od glavnih razloga za to je tretman australijskih vlasti kojoj pripada i Morison prema Đokoviću.

„Nisam Đokovićev fan, ali je način na koji se prema njemu odnosila federalna vlada sramotan za sve Australijance“, objasnio je jedan od ispitanika svoj odgovor.

Morison nije želeo da komentariše rezultate ankete, ali ni odluku o Novakovom opstanku u zemlji.

„Preusmeriću vas na nedavne komentare ministra Hoka u kojima kaže da se njegovo mišljenje nije promenilo. Ministar Hok poseduje ministarsku moć koju može da upotrebi i ja ne bih više od toga komentarisao“, bilo je poslednje što je o Đokovićevom slučaju rekao premijer

Leave a Reply

Your email address will not be published.