‘JA U VAMA, PREDSJEDNIČE, VIDIM NOVOG TITA!’ Bivši predsjednički kandidat pisao Vučiću: Traži od njega da Titove kosti vrati u Hrvatsku, a zna i kamo bi s njima

Bivši predsjednički kandidat i redatelj Dario Juričan našao je novu žrtvu. sudeći prema njegovoj zadnjoj objavi na Facebooku u pitanju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Juričan, naime, traži od Vučića da vrati kosti Josipa Broza Tita u Hrvatsku, točnije u Kumrovec odakle i potiče.

Najprije je pohvalio predsjednika Srbije zbog obilježavanje 60. obljetnice Pokreta nesvrstanih, istaknuvši da mu “zavide mnogi na Balkanu”. Ponajviše ga pohvaljuje jer je u isto vrijeme organizirao i Sajam naoružanja jer “para vrti gdje burgija neće”.

Njegovo obraćanje Vučiću prenosimo u cijelosti:

“TITA U KUMROVEC, TUĐMANA U TRGOVIŠĆE, BANDIĆA U POGANU VLAKU!

Uvaženi predsjedniče, vladaru Srbije Aleksandre Vučiću!

Želim pohvaliti vašu inicijativu da 60 godina nakon nastanka Pokret nesvrstanih vratite kući, pa makar kao domaćin bili samo u ulozi promatrača.

Mudar ste vi i cijenjeni igrač, kako na unutarnjem, tako i na vanjskom planu; sposobnosti vašeg političkog presvlačenja zavide mnogi na Balkanu!

Velika je vaša providnost što ste Pokretu nesvrstanih, koji se zalaže za mir u svijetu, u vrijeme održavanja summita u Beogradu uvalili i Sajam naoružanja. Para vrti gdje burgija neće, znate vi to dobro! Pa i SFRJ nije živjela samo od izvoza ideologije, već i od izvoza naoružanja.

Drago mi je što se radi na važnom sporazumu o suradnji Srbije i Gvatemale i što je Pošta Srbije izdala posebnu seriju maraka posvećenih 60-godišnjici od osnivanja dragog vam pokreta.

Moram Vam priznati – ja u Vama, predsjedniče, vidim novog Tita! Velike su i krajnje miroljubive Vaše ideje i, kako je rekao ruski ministar vanjskih poslova Lavrov, “Srbija je najveći faktor stabilnosti na ovim prostorima”.

Doduše, Tito je blok nesvrstanih stvorio baš da ne mora prtljati s Rusima, a vjerojatno mu se ne bi leglo niti Vaše šarmiranje donedavne njemačke Kancelarke, ali koga to više zanima…

Samo, tu vidim i jedan malo veći problem. Imate preveliku konkurenciju u Kući cvijeća – druga Tita, a ne mogu biti dva historijska velikana na tako malo prostora. Pošta Srbije bi se mogla eto zabuniti pa otisnuti Tita umjesto vas, Vladaru, no ja vam tu nudim rješenje!

Kako sam ja, Dario Juričan, vlasnik grobnog mjesta u Kumrovcu, Titovom rodnom mjestu i rodnom mjestu mog oca, poklanjam Vam grob za trajni Titov ukop. Prilažem i vlasničku potvrdu. Ozbiljni smo ljudi. (Podsjećam Vas i da sam na izborima za predsjednika RH bio konkurent Vašem kolegi, predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.)

Titovo premještanje u Kumrovec riješilo bi, vladaru Srbije i srpskog sveta, mnoge Vaše probleme, a Srbija bi znala gdje će Vašu veličinu jednog dana dostojno pospremiti. A i Pošta Srbije bi znala što joj je činiti do kraja milenija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.