Iznenađenje za Moskvu? – Ukrajinci dronovima napali rafineriju u Rusiji – VIDEO

Požar u ruskoj rafineriji nafte nakon napada dronom. Incident se dogodio u južnoj Rostovskoj oblasti, nedaleko od ukrajinske granice

Požar je izbio u rafineriji nafte u južnoj ruskoj Rostovskoj oblasti nakon što je u nju udario dron.

Požar koji je izbio u rafineriji nafte Novošahtinski, zahvatio je površinu od oko 50 kvadratnih metara, ali je brzo ugašen, saopštile su službe za vanredne situacije. Povređenih i poginulih, dodaju, nije bilo.

Požar je moguće bio rezultat napada dronom na tehničke instalacije rafinerije, rekao je guverner Rostovske oblasti Vasilij Golubev.

„U fabrici su otkriveni ostaci dve bespilotne letelice“, napisao je Golubev na Telegramu.

Rad u rafineriji je obustavljen do istrage, dodao je on.

Nepotvrđeni snimci postavljeni na društvene mreže snimili su bespilotnu letelicu kako se približava naftnom postrojenju i zabija u njega punom brzinom. Udar je doveo do velike eksplozije, a požar je odmah izbio.

Rafinerija se nalazi na oko 10 km od granice sa Luganskom Narodnom Republikom.

Ukrajinska vojska je izvela brojne napade na jugu Rusije, uglavnom u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, otkako je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini krajem februara.

Udari koji su ciljali na infrastrukturu, uključujući naftna postrojenja, kao i na stambena područja, doveli su do razaranja, povreda i nekoliko poginulih civila.

(RT)

Leave a Reply

Your email address will not be published.