Iz ugla jedne žene: Pametna žena ne pada na muškarca koji je već zauzet

Mnogo je žena koje se često zaljubljuju u zauzete muškarce. U ovoj situaciji u kojoj je jedna žena očajnički zaljubljena u zauzetog muškarca, stoji muškarac koji je zaljubljen u drugu ženu.

Kada se zaljubite u muškarca koji je emocionalno zauzet vi se osuđujete na život pun patnje i boli. Ako izlazite sa muškarcem koji je već zauzet stavljate se u situaciju da vas svi mrze i osuđuju jednom kada sve izađe na vidjelo.
Time što pristajete da budete druga žena muškarcu koji je već zauzet, gubite svoje dragocjeno vrijeme na nekoga kome nikada nećete biti prioritet. Htjeli mi to priznati ili ne emocionalno nedostupan muškarac već ima svoj prioritet.
Bez obzira na to koliko se trudite on vas nikad neće učiniti svojim brojem jedan. Razlog za to je što je on već napravio svoj izbor mnogo prije tebe, a to nisi ti. Druga stvar je ta što ste mu vi same svojim ponašanjem dozvolili da se prema vama ponaša kao prema opciji, a ne ženi sa kojom bi proveo ostatak svog života.
Svojim ponašanjem mu jasno dajete do znanja ste spremni zadovoljiti se mrvic ama pažnje koju vam on daje na kašičicu. Ako želite zaštititi sebe ne smijete sebi dozvoliti da se zaljubite u muškarca koji je već zauzet. Razumijem da nije lako imati kontrolu nad svojim osjećanjima, ali morate se potruditi.
Koliko god da vas boli morate se boriti protiv tih osjećanja koja gajite prema njemu. Bježite od njega, što više prostora date sebi i distancirate se od njega biće vam lakše. Umjesto da se fokusirate samo na njegove dobre osobine, fokusirajte se na njegove nedostatke, tako ćete se lakše držati podalje od njega.
Imate puno pravo biti ljuti na njega jer vas je naveo da se zaljubite u njega iako je znao da to nije ispravno. Ne čekajte ga, ne nadajte se da će on ostaviti svoju trenutnu partnerku samo zbog vas. Pametna žene će otići, ona zna da se to neće desiti. Vjerujte mi, ne želite živjeti život kao druga žena. U tome nema sreće i to vam ne treba. Nađite sebi muškarca koji će vas voljeti i kojeg nećete morati dijeliti ni sa kim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.