Dominantne žene nose štikle – Zapuštene nose papuče: 5 sitnica koje ženu čine damom

Svaka žena je žena, ali ne može svaka žena biti dama. Neke su prirodne dame dok su druge naučene da budu takve. Bilo kako bilo, dame se uvijek razlikuju od žena koje ne žele ili ne znaju brinuti o sebi.

1. Dame nose štikle. Prave dame se ne plaše visokih potpetica. Ne plaše se djevojčica koje će ih neugodno gledati dok se ponedeljkom ujutru u štiklama prošetaju gradom. One se ne plaše neudobnih cipela, jer znaju da nije uvijek lijepo to što je udobno.

Mnoge zapuštene žene gledaju samo na udobnost, pa tako ih često vidite u otrcanim trenerkama, starkama ili papučama. To nije prizor koji biste vidjeli u primjeru jedne dame. Štikle pokazuju dominantnost, moć, uzvišenost, snažan karakter i ljepotu.

 

2. Dame ne nose isparane i isflekane stvari. Prave dame će iz svog ormara izbaciti sve stare stvari koje su oštećene, izblijedile, koje imaju fleke i koje su iznosane. Pogrešno je nakupljati gomilu garderobe koja je izašla iz mode čekajući da se određeni trendovi vrate.
3. Dama je staložena i prijatna. Od nje nećete čuti histerične napade usmjerene ka prolazniku koji se očešao o nju u prolazu. Ona će se uvijek sabrati i potruditi blago da odreaguje čak i na uvrede. Takve žene su naučile obuzdati izlive emocija i bijesa.

 

4. Znaju pravila bontona u društvu. Prave dame znaju kako se ponašati u društvu, restoranu i bilo gdje. One nikada nisu preglasne, ne upadaju ljudima u riječ i ne ubjeđuju se ko je u pravu a ko nije. One ne srču supu i ne mljackaju dok jedu.
5. Dama misli na svaki dio tijela. Prava dama neće otići u frizerski salon i platiti skupu frizuru dok će joj nokti biti iskrzani sa ispucalim lakom. Prava dama misli na svaki dio tijela. Uvijek će imati sređen manikir, pedikir, glatku kožu, čistu kosu itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.