Dodik: Varaju se ako misle da ćemo predati Srpsku; Mir nema cijenu (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da se Republika Srpska nastavlja boriti za svoja ustavna prava, te dodao da se mnogi varaju ako misle da će se Srpska predati.
Milorad Dodik (foto: Sputnik / LolaĐorđević) -

Milorad Dodik (foto: Sputnik / LolaĐorđević)

Dodik je istakao da Srpska sve svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

– Upoznao sam predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa trenutnom situacijom u BiH. Situacija je složena, Ustavni sud BiH oduzima poljoprivredno zemljište Srpske i čine sve da ukinu status Republike Srpske, ali želim da istaknem da mir nema cijenu – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da se Republika Srpska razvlašćuje upornom silom međunarodnog faktora.

Istakao je da će Srpska vratiti sve nadležnosti koje su joj otete.

– Ili ćemo unilateralno vratiti, ili ćemo dogovoriti drugi aranžman o tim stvarima – kaže Dodik.

Istakao je da niko u Srpskoj neće gledati kako nelegitimni visoki predstavnik srpskom narodu nameće zakone.

Prvi korak za ulazak predstavnika Republike Srpske u zajedničke organe BiH regulisanje pitanja šuma i poljoprivrednog zemljišta.

– Mi želimo da sjednemo i razgovaramo i da im ukažemo da konačno shvate da je to ozbiljno i da ne možemo da popustimo u smislu da nam se oduzmu poljoprivredno zemljište i šume. Onog trenutka kada to pitanje bude regulisano, stvoriće se prvi korak za to da uđemo u organe BiH – rekao je Dodik.

Dok se to ne desi, kaže Dodik, ne treba niko da očekuje da u Republici Srpskoj slijepo gledaju kako neki visoki predstavnik nameće zakone, a da na to nema pravo, sveteći se ili kažnjavajući samo Srbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.