Dačić: “Ako se kandiduje, Vučić će biti naš zajednički kandidat”

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Aleksandar Vučić, ako se kandiduje za predsednika Srbije, biti zajednički kandidat SNS i SPS.

Dačić je, gostujući na televiziji K1, rekao da je glavna vest sa nedavnog sastanka rukovodstva SNS i SPS da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom i da će biti nastavljena i posle predstojećih izbora.

“Imajući u vidu da će opozicija verovatno imati drugačiji pristup nego na nekim drugim izborima, a to je da će svakako imati u vidu potrebu određenog objedinjavanja, onda to podrazumeva i da, sa druge strane, postoji odgovarajući odgovor”, rekao je Dačić.

Kako je dodao, u ovom trenutku to nije samo stvar političkih i lepih želja nego i matematike, odnosno šta je bolje sa aspekta obuhvatanja birača u cilju boljeg rezultata na izborima.

“Ono što je naš pristup, mislim da je potpuno neugodno da pričamo da li ćemo da imamo dva predsednička kandidata ili ne. Ako se Vučić kandiduje, svakako da će on biti naš zajednički kandidat i to smo se dogovorili”, istakao je Dačić.

Naveo je da je jednostavnije ići na jednu listu na svim nivoima zbog komuniciranja sa biračima, ali da o tome još nije doneta odluka.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, Dačić je rekao da su gotovo sve političke grupacije u tome učestvovale do kraja i da će učestvovati i u implementaciji dogovorenog, osim dve – politicke grupacije Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, ali da to ne znači da oni neće učestvovati na izborima.

“Mislim da je to njihova politička strategija u smislu da ne žele da se saglašavaju ni sa čim što ova vlast predlaže”, rekao je Dačić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.