ČUDAN ZAOKRET UKRAJINE – RUSI U NEVERICI: Raspoređuju veliki broj PVO sistema blizu ruske granice

Kijev priprema ratne akcije i raspoređuje svoje PVO sisteme u blizini ruske granice.

Ruska vojska i specijalna posmatračka misija OEBS-a zabeležili su prebacivanje ukrajinskih sistema PVO na ruske granice.

Kako je postalo poznato, trenutno su najmanje tri protivvazdušna raketna sistema Osa raspoređena u rejon naselja Gejevka (pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine).

Međutim, broj kompleksa može biti veliki, a njihov sastav može uključivati sisteme protivvazdušne odbrane srednjeg dometa.

Kako proizilazi iz podataka koje su dali izvori, u ovom trenutku je izvršeno prebacivanje tri protivvazdušna raketna sistema Osa, koji su deo zasebne raketne baterije 79. odvojene desantne jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Kompleksi su raspoređeni na manje od 40 kilometara od ruske granice. Štaviše, u ovoj deonici, u vazdušnom prostoru Rusije, redovno lete objekti civilne avijacije. Ovo postavlja niz pitanja da li Oružane snage Ukrajine spremaju ozbiljnu ratnu akciju.

„LPR nema borbene avione ili velike bespilotne letelice koje bi mogli da obore kompleksi Ukrajine.

Moglo bi se pretpostaviti da se u Kijevu plaše „ruske invazije“, ali su pre dva dana u Ukrajini objavili da je invazija na Rusiju potpuno isključena, a posle toga su ovde raspoređeni sistemi PVO “, napominju vojni analitičari.

Trenutno nema zvaničnih saopštenja Oružanih snaga Ukrajine o tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.