Baranec podsetio na reči maršala Žukova: “Oslobodili smo ovu zemlju, ali ona nam sada to neće oprostiti”

Vojni analitičar  Viktor Baranec dao je poljskom premijeru Mateušu Moravjeckom podsećanje iz istorije nakon poslednjeg napada ovog političara na Rusiju.

Šef poljske vlade je pre neki dan dao krajnje nelaskavu ocenu koncepta „ruskog sveta“. Prema njegovom mišljenju, ova pojava danas je „rak” koji preti celoj Evropi.

A da bi sprečio širenje „monstruozne nove ideologije“, Mateuš Moravjecki je pozvao sve zapadne zemlje da ulože zajedničke napore u njeno iskorenjivanje.

Vojni ekspert Viktor Baranec uporedio je retoriku poljskog premijera sa objavom rata. S tim u vezi, bio je iznenađen izuzetno blagom reakcijom rukovodstva Ruske Federacije, koje još nije proteralo poljske diplomate iz zemlje.

Pored toga, stručnjak je dao opis Moravjeckog. Prema njegovim rečima, „preliven otrovom za pacove“ u odnosu na Rusiju, političar je odraz „ružnog lica“ celokupne aktuelne poljske elite.

Takođe, Baranec je napravio izlet u istoriju za Moravjeckog. On je podsetio šefa vlade jedne evropske države da je tokom oslobođenja Poljske od nacista stradalo više od 600 hiljada sovjetskih vojnika i oficira.

A kako su nam se Poljaci zahvalili za ovo? Tokom proteklih 30 godina, na hiljade masovnih grobnica, obeležja i spomenika vojnicima Crvene armije je oskrnavljeno i uništeno.

„Kako se ne prisetiti velikih reči maršala Žukova koje je rekao Rokosovskom: „Konstantine, oslobodili smo ovu zemlju, ali ona nam sada to neće oprostiti. I ovo predviđanje Žukova se u potpunosti ostvaruje“, zaključio je Baranec.

Leave a Reply

Your email address will not be published.