Anatolij Vaserman: Rusija će naterati SAD i Poljsku da zažale zbog razmeštanja nuklearnog oružja – Sve će se završiti za 40 minuta

Poljska je otvorena za raspoređivanje američkog nuklearnog oružja na svojoj teritoriji, rekli su u Varšavi.

Deputat Državne dume Ruske Federacije Anatolij Vaserman je objasnio čime bi poljska inicijativa mogla da se završi.

Zamenik premijera Poljske, predsednik Odbora za nacionalnu bezbednost i odbranu Jaroslav Kačinjski, u intervjuu za portal Welt am Sonntag, rekao je da je poljsko tlo otvoreno za raspoređivanje nuklearnog oružja Sjedinjenih Država.

Poljski političar je takođe pozvao na jačanje NATO-a u istočnoj Evropi i stvaranje komandnog mesta na teritoriji svoje države.

Zamenik Državne dume Anatolij Vaserman je izrazio uverenje da se razmeštanje američkog nuklearnog oružja u istočnoj Evropi neće završiti ničim dobrim.

Prema rečima parlamentaraca, SAD i Poljska će morati da zažale zbog činjenice da će se oružje za masovno uništenje pojaviti u neposrednoj blizini ruske teritorije.

„Ne nameravam da predviđam konkretan način na koji će Ruska Federacija odgovoriti. Siguran sam samo da će, ako se to uradi, i Poljska i Sjedinjene Države zažaliti.

Samo ne znam dokle će se kajati. U svakom slučaju, vreme leta naših sredstava za reagovanje na takve ludorije ne prelazi četrdeset minuta “, rekao je političar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.