Ako želiš dobru ženu moraš biti zadovoljan sam sa sobom – Najčešće mane modernih muškaraca

Suština muškarca se u velikoj mjeri mijenja sa godinama. Oni koji su glumili zaštitnike postaju nježne mace, dok oni koji su bili osvajači i zavodnici bivaju osvojeni.

Mnogi misle da se to dešava zato što su žene sada izjednačene sa muškarcima. Zarađuju jednako, neke i više, mogu savladati teške profesije i naučiti da se same zaštite od nedaća koje život stavlja ispred njih. Vije im nije potreban neko na koga bi se mogle osloniti, već im je samo potrebna odskočna daska za postizanje vlastitih ciljeva.
Međutim, nisu krive žene što se uloga i suština muškarca promijenila. Krivi su sami muškarci. Mnogi smatraju da današnji moderni muškarci posjeduju 4 mane koje ih sprječavaju da ispune svoju suštinu. 1. Previše su izbirljivi;
Moderni muškarci svoju slobodu cijene kao najvrjednije bogatstvo na svijetu, ali se i dalje nadaju da će jednog dana upoznati bogatu nasljednicu koju će oženiti i sa kojom će živjeti srećno zauvijek. Prije su se muškarci utrkivali da nađu dobru djevojku kako je ne bi ugrabio neko drugi, a danas su postali toliko izbirljivi da neki zagaze u zrele godine nez partnerke.
2. Nisu zadovoljni svojim životima; Malo je danas muškaraca koji imaju jasne životne planove. Mnogo je muškaraca koji imaju mnogo potencijala, ali iz nekog razloga ne znaju da ga iskoriste. Jako su nezadovoljni svojim životom i uvijek se trude da krivicu za svoje neuspijehe prebace na druge.
Čini se da su kukanje i stalne žalbe danas najveća zabava nekim muškarcima. 3. Često griješe, ali ne uče ništa iz tih grešaka; Svi smo mi ljudi i svima nam se desi sa vremena na vrijeme da pogriješimo, ali moramo biti spremni naučiti iz tih grešaka. Niko normalan neće napraviti istu grešku dva puta i reći “desilo se”.
4. Nedostaje im inicijativa; Nekako se čini da su moderni muškarci zastrašeni. Svima im nekako nedostaje inicijativa i skoro svi se plaše prići ženi i napraviti prvi korak. Čini se kako se današnji muškarci plaše odbijanja, pa radije neće poduzeti ništa nego da rizikuju da budu odbijeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.