Руски дипломата: Вашингтон избиљно забринут откривањем истине о биолабораторијама

Нервозне изјаве америчких власти сведоче о озбиљној забринутости Беле куће због откривања истине о раду на војно-биолошком програму у близини граница Русије који финансирају САД“, приметио је дипломата.

САД показују озбиљну забринутост поводом откривањѕ истине о раду на војно-биолошком програму у близини руских граница, изјавио је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Нервозне изјаве америчких власти сведоче о озбиљној забринутости Беле куће због откривања истине о раду на војно-биолошком програму у близини граница Русије који финансирају САД“, приметио је дипломата.
Руски амбасадор је позвао САД да одмах прекину илегални рад у области војне биологије на постсовјетском простору и подсетио да је време да Вашингтон убрза уништење националних залиха хемијскох оружја, преноси Спутњик.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да поседује информације да је на територији Украјине функционисало око 30 лабораторија које су испуњавале наређења Министарства одбране САД.
Заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд потврдила је да у Украјини постоје биолошки истраживачки објекти и да САД тренутно раде на спречавању њиховог пада под контролу руских снага.
Данас се огласио и Пентагон који је саопштио да нису тачни наводи да су Сједињене Америчке Државе користиле биолабораторије у Украјини за израду биолошког оружја.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.