Предраг Кон: Скандирали су ми да сам Менгеле, то им никада опростити нећу

Епидемиолог Предраг Кон нагласио је да корона мере морају бити много ригорозније и најавио могућност да се ковид пропуснице продуже на трајање од 24 сата.

Кон је нагласио да је епидемиолошка ситуација таква да тражи ригорозне мере.

Људи се још нису организовали да контролишу ковид пропуснице, али мислим да то неће дуго трајати. Расправа о томе да ли је то у складу са људским правима трајала је дуго и протестанти за људска права у овом случају нису у праву. Посебно ћу им одговорити везано са синоћне протесте. Ситуација је таква да тражи рестриктивне и жестоке мере. Ако мере буду 24 сата видеће се побољшање. А то ће се ускоро и десити“, рекао је Кон за Курир, преноси Блиц.

Епидемиолог се осврнуо и на протесте грађана против ковид пропусница који се већ данима одржавају у вечерњим часовима испред Скупштине града Београда.

„Морам јасно да кажем. Ту се скандирало да сам усташа и то везе са истином нема. Скандирало се да сам зликовац. То такође везе са истином нема, ја сам епидемиолог, зликовац је вирус, а они су се сврстали уз зликовца. То треба да им буде јасно. Обраћам се свим грађанима Србије: Не сврставајте се уз зликовце! Скандирали су да сам Менгеле, а он се сматра најгорим злом што постоји, то им због порекла никада опростити нећу. На крају су скандирали „ухапсите Кона“. Зашто да ме било ко ухапси? Да ли је то због ковид пропусница? Става према вакцина? Не! Нема апсолутно разлога да ме било ко ухапси“, рекао је Кон.

Након што су се на друштвеним мрежама појавиле претње упућене вирусологу Милану Шеклеру због његових ставова о коронавирусу и вакцинацији, више десетина грађана, који се противе увођењу ковид пропусница, окупило се испред зграда у којима живе неки од чланова Кризног штаба у Београду и Нишу, узвикујући увреде и тражећи њихове оставке.

Нова.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published.