Брнабић: Kризни штаб тражи ковид пропуснице од 24 сата и распуст од 20. децембра

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је епидемиолошка ситуација много боља него што је била у протеклом периоду, уз напомену да је у среду имала консултације са медицинским делом Kризног штаба, који инсистира да се важење ковид пропусница продужи на 24 сата у затвореним објектима, укључујући и скијалишта уз ски пас.

Брнабић је у Скупштини Србије посланицима рекла да је медицински део штаба предложио и да распуст почне 20. децембра и да траје до 10. јануара.

Нисмо стигли ове недеље да имамо седницу Kризног штаба, али имамо консултације и разговарамо отворено, рекла је Брнабић.

Молим и позивам све који се још нису вакцинисали да то ураде. Ми у овом трентутку имамо скоро 3.100.000 вакцинисано првом дозом, а ако рачунамо и старије од 12 година, то је 49,7 одсто становништва, рекла је Брнабић.

Ревакцинисано је 55 одсто, а трећу дозу добило је 26,6 одсто пунолетног становништва, навела је Брнабић и указала да брине недовољна вакцинација младих.

Стално о томе причано, у популацији од 18 до 30 година свега је 28,1 одсто вакцинисаних, а од 12 до 17 година само 3,27 одсто, истакла је.

Више вести о ковиду-19 и последицама пандемије у земљи и свету читајте на страници Kоронавирус.

фоНет

Leave a Reply

Your email address will not be published.