Бахаћење Данила Вучића о трошку грађана Србије (фото)

Данило Вучић, син председника Србије Александра Вучића, допутовао је у Пожегу, у среду, у аутомобилу „лексус“ под ротацијом, у пратњи „Kобри“ и другог обезбеђења, где је присуствовао фудбалској утакмици између домаће Слоге и београдског Рада.

То је саопштило Удружење грађана „Иницијатива за Пожегу“ и осудило бахаћење Данила Вучића, питајући се због чега председников син, у обављању приватних послова, има војну пратњу и ротацију.

Локални фудбалски клуб је, у среду, играо утакмицу Kупа Србије са београдским Радом, „гледаоци, који су кренули да гледају фудбал, нису слутили да ће присуствовати једном много значајнијем догађају“, тврди Иницијатива.

„Са екипом Рада у Пожегу је допутовало тридесетак њихових по злу чувених навијача. Тридесетак скинхедса. Но, нису они чудо које се у Пожеги у среду догодило. Чудо је стигло у скупоценом „лексусу“ и то под ротацијом, у пратњи „Kобри“ и другог обезбеђења распоређеног у неколико аутомобила београдских таблица. Пожешки стадион, а након утакмице и ресторан у центру града, имао је прилику да угости Данила Вучића, сина председника Србије, Александра Вучића. Данило је, тренутно, сива еминенција ФK Рад“, саопштила је Иницијатива за Пожегу.

„Kренуо човек на фудбалску утакмицу у возилу под ротацијом и окружен војним специјалцима“, наводи се, „као да је, у најмању руку, кренуо у Призрен“.

„Зашто син председника државе, у обављању приватних послова, има војну пратњу и због чега, забога, ротацију? Живимо ли у приватној држави једнога човека и да ли су све институције и сви државни ресурси њему на располагању у приватне сврхе, мимо устава и закона“, пита се Иницијатива за Пожегу, осуђујући бахаћење сина председника Србије. Наводе да је „можда Данило узео слободан дан или је претходно радио трећу смену“.

Ретки међу Пожежанима су хтели јавно да говоре о доласку Вучићевог сина у тај град. Један од њих који, из разумљивих разлога, жели анонимност, сведочио је за Данас о томе да је Данила Вучића видео у ресторану, познатом као „Благаја“.

– Пролазио сам поред тог ресторана и видео Данила Вучића како седи са тридесетак људи за столом у банкет сали. Испред ресторана је била гомила луксузних аутомобила београдских регистрација, у којима су седели неки ликови са оним слушалицама у ушима, казао је наш саговорник и навео да у ресторан није могао нико да уђе, док су Данило Вучић и ти људи били у том објекту.

Други Пожежанин, који такође жели анонимност, каже да није видео председниковог сина, али јесте „неке битне људе који су изашли из луксузних аутомобила на паркингу стадиона“, а потом додаје да му полиција није дозволила да на том паркиралишту остави свој ауто због, како му је речено, „велике гужве“.

– Паркирао сам кола двадесетак метара одатле и каснио сам на утакмицу неколико минута. Наишла је колона возила под ротацијом. Први у колони је био црни „лексус“, потом „бмв“ и остала кола, а на крају и један комби. Из луксузних аутомобила су изашли неки људи и, по понашању полицајаца, рекло би се да су то нека битна лица. Полиција их је питала јесу ли навијачи Рада. Рекли су да јесу и питали полицајца треба ли да купе карте, а он им је рекао да не треба и ушли су у стадион. После два минута, стигао је и комби са навијачима Рада, каже наш саговорник и пита се „како то да навијачи Рада имају пратњу под ротацијом“.

„Не знам како изгледа Данило Вучић и не знам да ли је био међу тим људима који су изашли из луксузних аутомобила, али претпостављам да јесте, јер је његов клуб играо утакмицу у среду у Пожеги“, додао је наш саговорник.

Данило Вучић у колима под ротацијом и у пратњи „Kобри“ стигао на утакмицу у Пожеги 2Данило Вучић у колима под ротацијом и у пратњи „Kобри“ стигао на утакмицу у Пожеги 3
Александар Ђурић, председник пожешког ФK Слога, казао је за Данас да он „не зна да ли је Данило Вучић био на утакмици“ на којој је његов тим играо са београдским Радом.

– Не познајем човека. Kакво вам је то питање? Је ли забрањено бити са Данилом Вучићем, узвратио је председник пожешког клуба. Он каже да је, за време утакмице „био на стадиону у ложи, али да није видео Данила Вучића“ и да „не зна да ли је он био на утакмици“.

– Нисам видео ни Данила Вучића, ни Александра Вучића. Треба ли још нешто, казао је Ђурић.

На питање Данаса да ли је видео луксузне аутомобиле београдских регистрација, од којих су нека била под ротационим светлима испред стадиона, обезбеђење и полицију, он је казао да је од свега тога видео само полицију.

– Полиција је обезбеђивала навијаче Рада и то је стандардна процедура, казао је Ђурић за Данас.

Leave a Reply

Your email address will not be published.